Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler Solaris i Lettland

Lettland håller på att bli en stor marknad för busstillverkaren Solaris. Just nu levererar man 43 stadsbussar till staden Liepaja. Foto: Solaris.

Lettland håller på att bli en stor marknad för busstillverkaren Solaris. Just nu levererar man 43 stadsbussar till staden Liepaja. Foto: Solaris.

Den polska busstillverkaren Solaris stärker sin marknadsposition i Lettland. Företaget fick tidigare i år en order på 43 låggolvs stadsbussar Urbino 12 till Lettlands tredje största stad, Liepaja. De första bussarna har redan levererats, vilket innebär att det idag rullar tjugo Solarisbussar på Liepajas gator.

Slutleveranserna ska ske i juni i år.

Samtliga bussar är utrustade med Cummins Euro 6-diesel ISB 6.7 och Voith Diwa 6 växellådor. Samtliga bussar får luftkonditionering och en del av dem kommer att vara utrustade med system för passagerarräkning.

Lettland har blivit en allt viktigare marknad för Solaris. Totalt finns nu 333 Solarisbussar i trafik i landet. Nyligen inledde Solaris produktionen av 300 bussar till huvudstaden Riga – 125 dieselbussar och 175 trådbussar. De senare tillverkas i samarbete med Skoda Electric.

I fjol levererade Solaris 25 Trollino ledbussar och 35 konventionella ledbussar (Urbino 18) till Riga.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)