Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt vassare konkurrens i expressbusstrafiken

Swebus erbjuder nu en möjlighet att köpa dubbla stolar för att få ökad komfort under resan. Foto: Swebus.

Swebus erbjuder nu en möjlighet att köpa dubbla stolar för att få ökad komfort under resan. Foto: Swebus.

Konkurrensen om expressbussresenärerna blir allt vassare. Swebus lanserar nu en tilläggstjänst som gör det möjligt för resenärerna att köpa till extra komfort under resan. Från och med den 11 maj kommer Swebus resenärer att kunna boka ett extra säte på vissa utvalda turer. I tilläggstjänsten ingår även “priority boarding” det vill säga en möjlighet att stiga ombord före andra resenärer.

Ett dubbelsäte innebär dock inte att resenärerna får ta med sig extra bagage ombord, utan ordinarie bagageregler gäller.

– Våra begränsningar av hur stort handbagaget får vara ombord finns av säkerhetsskäl vid en eventuell utrymning, säger Christel Grip. Det extra sätet ser vi främst att man kan använda till att sträcka på benen, ställa ifrån sig datorn på eller helt enkelt få sitta för sig själv.

– De senaste åren har vi förbättrat komforten genom att öka benutrymmet och infört ergonomiska stolar som är skjutbara i sidled, säger Christel Grip presschef på Swebus. Nu erbjuder vi två säten till passagerare som önskar mer utrymme, exempelvis för att kunna skreva med benen utan att störa medpassagerare.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)