Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Internationell bussmagnat satsar på naket

Stagecoach´ grundare och styrelseordförande fortsätter att bygga upp en global expressbussverksamhet. Foto: Stgecoach.

Stagecoach´ grundare och styrelseordförande Sir Brian Souter fortsätter att bygga upp en global expressbussverksamhet. Foto: Stgecoach.

Grundaren och styrelseordföranden till den internationella transportjätten Stagecoach, Sir Brian Souter, fortsätter att bygga ut sitt globala nät av expressbussar. Förutom att expandera i Europa och USA är Brian Souter nu genom sitt investmentbolag Souter Investments med dotterbolaget Souter Holdings, på offensiv när det gäller expressbusstrafik i Nya Zealand.

Sir Brian Souter har nu förvärvat ett av Nya Zealands ledande expressbussföretag, Naked Bus, ”Den Nakna Bussen”. Sedan tidigare har han byggt upp expressbussföretaget Manabus.com, som även äger flera andra bussbolag och två färjerederier.

De båda företagen ska även i fortsättningen behålla sina respektive varumärken.

– Vi räknar med att ha över en miljon långväga resenärer om året på våra expressbussar, förklarar Brian Souter.

Stagecoach expanderar aggressivt på expressbussmarknaden i såväl USA som i Storbritannien och nu även kontinentala Europa genom megabus.com. Via Souter Investments har Sir Brian Souter etablerat det framgångsrika Polskibus.com och även köpt finska Onnibus.com som utmanar det etablerade finska expressbussamarbetet. Liksom Manabus.com arbetar samtliga Souters expressbussföretag enligt ett lågpriskoncept där de första biljetterna på varje avgång endast kostar 1 enhet av den lokala valutan (pund, dollar, euro och så vidare).

Samtliga företag använder samma bokningsplattform, vilket gör IT-lösningarna mycket kostnadseffektiva. Alla biljetter måste också köpas via nätet.

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)