Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya namn i Samtrafikens styrelse

Nobina Sveriges marknadschef Henrik Dagnäs är ett av fyra nya namn i Samtrafikens styrelse. Foto: Ulo Maasing.

Nobina Sveriges marknadschef Henrik Dagnäs är ett av fyra nya namn i Samtrafikens styrelse. Foto: Ulo Maasing.

Vid den extra bolagsstämman i Samtrafiken i Sverige AB på torsdagen utsågs fyra nya styrelseledamöter. Samtidigt lämnade två ledamöter styrelsen. Den extra bolagsstämman hölls som en följd av att Samtrafiken tar över X2AB:s verksamhet.

Nya i Samtrafikens styrelse är: Lars Backström, vd för Västtrafik; Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken; Jens Plambeck, avdelningschef strategisk utveckling på Stockholms Läns Landsting samt Henrik Dagnäs, marknadsdirektör för Nobina Sverige.

Lämnade styrelsen gjorde SL:s tidigare vd Anders Lindström samt Swebus´ vd Joakim Palmkvist.

De övriga ledamöterna i Samtrafikens styrelse är Östgötatrafikens vd Paul Håkansson, SJ:s vd Crister Fritzson, Flygbussarnas vd John Strand, Öresundstågs vd Gunnar Wulff, Harriet Söder, VD Länstrafiken i Västerbotten, Magnus Åkerhielm, vd Keolis Sverige och Tågkompaniets vd Mats Gustafsson.

Styrelseordförande är Peter Örn.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)