Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fnurra mellan Falun och Dalatrafik – hotar hålla inne med betalningar

Dalatrafiklogga12Dalarnas största kommun, Falun, är missnöjd med hur Dalatrafik hanterar ekonomin och hotar med att helt eller delvis inte betala de fakturor som kommunen får från Dalatrafik, skriver Dalarnas Tidningar. Anledningen är att Dalatrafik vill ha mycket mer pengar än man tidigare aviserat vilket i sin tur hotar att spräcka kommunens budget för kollektivtrafiken med råge.

Just nu har vi ingen aning om vad busstrafiken i kommunen kommer att kosta i år, och det är ohållbart att ha det så, säger Faluns kommunalråd Jonny Gahnshag(S) till Dalarnas Tidningar, DT.  Ganshag är också ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Falun.

Trots att fem månader har gått av 2015 har kommunen ännu inte fått någon budgetprognos för hela året från Dalatrafik. Däremot har Dalatrafik hittills i år fakturerat Falun mer än den budget som Dalatrafik tidigare har presenterat. Just nu räknar kommunen med att budgeten för kollektivtrafiken kommer att spräckas med elva miljoner.

– Vi kommer meddela Dalatrafik att Falu kommun bara kommer att betala fakturor upp till de belopp som motsvarar den budget som Dalatrafik har meddelat oss inför 2015. Det innebär att betalning för hela eller delar av fakturor kan hållas inne till dess att Dalatrafik kan presentera en hållbar helårsprognos för resandeutveckling och Falu kommuns trafikkostnader, säger Jonny Gahnshag till DT.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)