Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Österrikechef blir tysk turistchef för Nordosteuropa

Byter från Österrike till Tyskland. Bo Schou Lauridsen är ny Nordosteuropachef för Tyska Turistbyrån, DZT.

Byter från Österrike till Tyskland. Bo Schou Lauridsen är ny Nordosteuropachef för Tyska Turistbyrån, DZT.

Den mångårig chefen för Österrikes turistbyrå i Köpenhamn blir Nordosteuropachef för tyska turistbyrån. Den 15 juni 2015 tillträder Bo Schou Lauridsen tjänsten som ny chef för Deutsche Zentrale für Tourismus e.V./DZT i Danmark med huvudkontor i Köpenhamn. Han efterträder Bernd Hässler som går i pension efter 25 års tjänst hos Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Den danskfödde Lauridsen (44) har studerat vid den danska turistakademien och började sin yrkeskarriär 1994 som destinationschef för danska skidresearrangörer på skidorter runt om i Österrike och som säljare för en dansk incomingagentur för tyska bussbolag.

Därefter tjänstgjorde han som Product Manager för event- och konferenscentret Vingsted med tillhörande hotell där han ansvarade för marknadsföringen av konferens- och seminarievistelser.

1998 bytte Lauridsen jobb och började på Österrikes turistbyrå i Köpenhamn där han hade ett flertal olika befattningar – däribland som försäljningspromotor – under de följande 17 åren.

Därefter var han under 15 år marknadschef för Danmark och chef för det lokala kontoret. Lauridsen tjänstgjorde också som regionschef för marknaderna i de nordiska länderna, Finland och de baltiska staterna under 8 år.

Förutom chefsposten på det danska kontoret övertar Lauridsen även ledningen av regionförvaltningen i Nordosteuropa, som förutom de skandinaviska länderna även omfattar Ryssland, Polen och de baltiska staterna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)