Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största bussoperatören in i Samtrafiken

Samtrafikens vd Gerhard Wennerström. Foto: Ulo Maasing.

Samtrafikens vd Gerhard Wennerström. Foto: Ulo Maasing.

Sveriges största bussoperatör, Nobina Sverige, går in som ny delägare i kollektivtrafikens samarbetsorgan Samtrafiken. I och med detta har nu Samtrafiken 38 privata och offentliga kollektivtrafikaktörer som delägare.

Som delägare i Samtrafiken tecknar Nobina även Samtrafikens nya partneravtal SPA-09, som gäller sedan årsskiftet och bland annat reglerar biljettsamarbetet Resplus.

Samtrafiken har fyra samverkansområden; planeringssamverkan, informationssamverkan, biljettsamverkan och trafikstörningssamverkan. I och med att Samtrafiken tog över X2AB:s verksamhet från och med den 1 maj så har Samtrafiken även ansvaret för den gemensamma branschutvecklingen som tidigare har funnits där.

– Samtrafiken är en viktig arena för samverkan inom kollektivtrafiken i Sverige, så där vill vi vara med, säger Jan Bosaeus, vd på Nobina Sverige. Nästan var tredje bussresa i Sverige sker med någon av våra bussar, den erfarenheten kan vi bidra med.

– Vi är mycket glada över att Nobina valt att bli delägare i Samtrafiken, säger Gerhard Wennerström, vd på Samtrafiken. Det händer mycket inom kollektivtrafiken i Sverige och när vi blir fler så innebär det att vi tillsammans kan erbjuda resenärerna bättre tjänster.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)