Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turistbussarna vid Stockholms slott rena såpan

Omges av rena bussåpan. Foto: Ulo Maasing.

Omges av rena bussåpan. Foto: Ulo Maasing.

Frågan om turistbussarna vid Stockholms slott har utvecklats till rena såpan. På onsdagen rapporterade Dagens Nyheter i en uppmärksammad artikel att kungafamiljen var irriterad över alla turistbussar som omger slottet under högsäsong. Tidningen citerade också en medarbetare vid Stockholm visitors board som uppgav att man blivit utsatt för påtryckningar från hovet i frågan.

Senare gick Stockholm visitors board ut med ett pressmeddelande där man hävdade att medarbetaren, projektledaren Claudia Quas, hade blivit felciterad av DN.

Under tiden har dock bussarna fortsatt att snurra runt slottet, både bokstavligt och medialt. På torsdagen förklarade hovets informationschef Margareta Thorngren att kungafamiljen inte alls trycker på för att minska busstrafiken. Hon säger till DN att uttalandet om påtryckningar får Stockholm visitors board stå för.

– Kungafamiljen och hovet har inte kommit med påtryckningar. Kungafamiljen ser positivt på turismen till Gamla stan och Stockholms slott. Busstrafiken kan möjligtvis vara ett problem för Stockholms stad, men det här är inget nytt – det har pågått under flera år, säger hon till tidningen.

DN hävdar samtidigt att man inte alls felciterat Claudia Quas utan citerat henne korrekt och ordagrant. När hon i torsdagens DN får frågan om en förklaring till sitt uttalande att det kommit påtryckningar från slottet svarar Claudia Quas:

– Det är korrekt att vi på Stockholm visitors board får stå för den här kommentaren. Hovet ska inte falla i någon dålig dager. Vad jag sa är att det här är inget nytt problem som vi arbetar med. Vi arbetar ständigt med att hitta bra trafiklösningar för turismen. Jag har aldrig sagt att det här med bussar eller turister är något som hovet tycker är helt tokigt.

Endera dagen kan det hända att det klarnar vem som har sagt vad och blivit rätt citerad.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)