Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler väljer bussen i Jönköpings län

Hittills i år har Jönköpings Länstrafik, JLT, haft en stark resandeökning. Bussresandet har ökat mest. Foto: Ulo Maasing.

Hittills i år har Jönköpings Länstrafik, JLT, haft en stark resandeökning. Bussresandet har ökat mest. Foto: Ulo Maasing.

Jönköpings Länstrafik, JLT, har hittills i år haft en stark ökning av resandet. Främst gäller det stadsbussarna i Nässjö och Jönköping, men även regionbussarna i länet har haft en bra resandeökning.

Under perioden januari – maj ökade resandet med alla trafikslag (stadsbussar, regionbussar och tåg) med nära nio procent. Då är inte skolresor inräknade. Om utvecklingen håller i sig kommer JLT:s mål med en resandeökning på 5 procent att nås med råge.

Jönköpings Stadstrafik har ökat med drygt 10 procent under den här perioden och Nässjö Stadstrafik med nära 78 procent.

– I Nässjö gjorde vi om linjesystemet och ökade turutbudet i december och det visade sig vara en lyckad satsning. I Jönköping har vi genomfört en rad förbättringar med bland annat tätare turer på stomlinjerna, fler snabbussar och ett ökat turutbud på sommaren, säger Christine Leppänen, trafik- och planeringschef vid JLT.

Regionbussarna i länet har ökat med drygt fem procent och är dessutom, enligt Kollektivtrafikbarometern, bäst i Sverige vad gäller nöjda kunder. Tågen i länet har ökat med nära 2,5 procent.

– Förra året hade vi en stor prova-på-kampanj i hela länet, vilket gav 2 600 nya resenärer. I år byter vi till nytt zonsystem för ett enklare resande och jag känner stor tilltro till att det nya zonsystemet kommer bidra till att den goda resandeutvecklingen fortsätter, säger trafikdirektör Carl-Johan Sjöberg.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)