Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Internationellt designpris till Solaris

Solaris har fått den internationella kollektivtrafikunionen UITP:s designpris för sin nya Solaris Urbino.

Solaris har fått den internationella kollektivtrafikunionen UITP:s designpris för sin nya Solaris Urbino. Foto: Ulo Maasing.

Busstillverkaren Solaris fick på onsdagskvällen den internationella kollektivtrafikunionen UITP:s pris för designen av nya Solaris Urbino stadsbuss.

Solaris fick UITP:s designpris för ”den originella utvändiga designen och de omsorgsfullt designade inredningsdetaljerna i nya Solaris Urbino, en standardbuss som förbättrar kundupplevelsen. Nya Solaris Urbino är resultatet av ett enastående designarbete”.

UITP delade ut sitt pris, 2015 Global Public Transport Awards, i en rad kategorier. Prisutdelningen ägde rum i samband med avslutningsmiddagen för UITP:s världskongress och mässa i Milano.

Juryn utgjordes av en grupp kollektivtrafiktrafikexperter från en rad olika länder. Ursprungligen hade man 200 nomineringar att ta ställning till i de olika kategorierna. 25 av dessa gick till final.

Andra pristagare blev:

Lokaltrafiken i Rio de Janeiro för utvecklingen av stadens BRT-system;
Wiener Stadtverke för sitt informations- och biljettprojekt SMILE – Smart Mobility Info & Ticketing System Leading the Way for Effective E-Mobility Services;
Transport for London tillsammans med Barclaycard och IT-företaget Cubic för satsningen på kontaktlösa betalkort i kollektivtraifken i London;
Singapore för sitt program för mobility management där man strävar efter att stimulera resenärer att välja att resa utanför rusningstid;
Lokaltrafiken i Kayseri, Turkiet, för sitt sätt att hitta alternativa finansieringskällor för kollektivtrafiken;
Lokaltrafiken i Lissabon, Portugal, för sin kampanj på universitet och högskolor för att stimulera unga människor att utveckla en hållbar mobilitetskultur.

Taggat som: , , , , , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, UITP Stockholm 2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)