Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN skär ner

MAN koncentrerar tillverkningen av busschassier till Ankara. Foto: Ulo Maasing.

MAN koncentrerar tillverkningen av busschassier till Ankara. Foto: Ulo Maasing.

Buss- och lastbilstillverkaren MAN ska banta verksamheten. Företagsledningen för MAN Truck & Bus presenterade på onsdagen ett sparprogram som innebär att man koncentrerar produktionen av såväl lastbilar som bussar till färre orter.

Tillverkningen av busschassier flyttas helt till Ankara i Turkiet.

Lastbilsproduktionen ska koncentreras till München, Steyr, Salzgitter och Krakow. Produktionen på de fyra orterna kommer att ha olika inriktning. München och Krakow blir de orter där monteringen av tunga lastbilar ska ske, medan produktionen av lastbilshytter och lackering ska ske i München.

Förändringarna berör enligt företaget cirka 1400 tjänstemän och 400 anställda i den direkta produktionen. MAN lovar dock att det inte är aktuellt med några avskedanden. Istället räknar man med att personalminskningen ska ske genom frivillig avgång, deltidspensioner samt genom att tjänster som blir lediga inte ska återbesättas.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)