Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljardvinst för brittisk bussjätte

Den brittiska transportjätten Stagecoach gjorde miljardvinst i fjol. Foto: Stagecoach.

Den brittiska transportjätten Stagecoach gjorde miljardvinst i fjol. Foto: Stagecoach.

Den brittiska transportjätten Stagecoach redovisar ett rörelseresultat på närmare tre miljarder kronor för år 2014, 227,1 miljoner brittiska pund. Vinsten före skatt blev 185 miljoner pund, cirka 2,4 miljarder kronor.

Det innebär en förbättring av rörelseresultatet med nästan fyra miljoner pund (ca 52 miljoner SEK) och av resultatet före skatt med närmare 40 miljoner pund (cirka 520 miljoner SEK) jämfört med år 2013.

Det framgår av siffror som Stagecoach presenterade på onsdagen.

Stagecoach har en omfattande verksamhet med buss och tåg i Storbritannien, på den europeiska kontinenten, i USA och Kanada. Antalet medarbetare är omkring 39 000. Vagnparken uppgår till 13 000 bussar, tåg och spårvagnar. I Storbritannien har Stagecoach cirka 8 400 bussar i trafik och i Nordamerika omkring 2 400.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)