Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad omsättning för Nobina

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck: Särskilt Nobina Sverige har utvecklats starkt. Foto: Nobina.

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck: Särskilt Nobina Sverige har utvecklats starkt. Foto: Nobina.

Nobina, som är Nordens största bussoperatör, ökade sin omsättning under det första kvartalet från 1 886 miljoner kronor till 1 995 kronor, vilket är en ökning med 5,8 procent jämfört med samma period föregående år. Det framgår av Nobinakoncernens delårsrapport som presenterades på måndagsmorgonen. Nobina har brutet redovisningsår och det första kvartalet omfattar perioden 1 mars – 31 maj i år.

Omsättningen påverka­ des positivt av ökade intäkter i befintliga kontrakt, uppstart av nya kontrakt samt indexering av intäkter, heter det i rapporten.

Det justerade rörelseresultatet blev 106 miljoner kronor före kostnader för den stundande börsnoteringen av Nobina och 14 miljoner efter. Förra året var rörelseresultatet 59 miljoner kronor.

– Nobinas första kvartal har präglats av ett intensivt arbete med såväl viktiga trafikstarter som den stundande börsnoteringen av bolaget. Det är positivt att vi även kan presentera en stark utveckling för samtliga Nobinas affärssegment. Särskilt Nobina Sverige har utvecklats starkt, säger Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck i en kommentar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)