Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånsk expressbuss ökar i raketfart

Resandet med SkåneExpressen 5 ökar i raketfart. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med SkåneExpressen 5 ökar i raketfart. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med den regionala skånska expressbusslinjen SkåneExpressen 5 ökar inte i expressfart, snarare i raketfart. SkåneExpressen 5 går Lund – Sjöbo – Simrishamn och ökade sitt resande med cirka 36 procent förra året. Det betyder nästan 100 000 fler resor.

Dessutom har resandet fortsatt att öka kraftigt i år. Under januari – maj i år var ökningen 24 200 resor, jämfört med samma tid i fjol.

Enligt Skånetrafiken tyder den starka resandeökningen på att många har ställt bilen till förmån för bussen. SkåneExpressen 5 tar lika lång tid som bilen på sträckan Sjöbo-Lund (33 minuter mellan Sjöbo busstation och Lunds Universitetssjukhus).

– Vi gjorde en satsning på linjen i december 2013 med fler avgångar på eftermiddag och även en tydligare tidtabell med avgång en gång i timmen som kompletterar tåget i Simrishamn. Bytena till andra bussar i Sjöbo har också förbättrats nyligen vilket givetvis bidrar till ökningen, säger Håkan Kristiansson, affärsutvecklare på Skånetrafiken.

– Det är uppenbart att vi lyckats locka även bilister till den här linjen. Linjen är attraktiv tack vare ett fåtal hållplatser längs vägen och täta avgångar.

Nu ställs det krav från resenärerna på att fler bussar ska sättas in på linjen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)