Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Strömma säljer Interbus i Stockholm

Strömma säljer Interbus i Stockholm till Håbo Busskoncernen. Foto: Ulo Maasing.

Strömma säljer Interbus i Stockholm till Håbo Busskoncernen. Foto: Ulo Maasing.

Strömmakoncernen säljer nu den sista delen av Interbus´ verksamhet. Det är Interbus i Stockholm som avyttras. Köpare är Stures Busstjänst som är ett av företagen i Håbo Buss-gruppen. Försäljningsavtalet undertecknades på onsdagen.

Interbus i Stockholm har ingått i Strömmas verksamhet i omkring tio år. I fjol sålde Strömma Interbus i Göteborg till Sohlberg Buss. Det senare företaget köpte på nyåret även Interbus´ verksamhet i Malmö.

Affären i Stockholm omfattar varumärket Interbus och samtliga bussar som går i beställningstrafik. Personalen på Strömma Buss försäljningsavdelning och trafikledning och samtliga förare, både  fast anställda som timanställda, erbjuds anställning hos den nya ägaren. Ett 50-tal förare, fast anställda och timanställda berörs liksom åtta medarbetare i administrationen.

Överlåtelsen sker den 15 augusti och omfattar ett 25-tal bussar. Under hösten flyttas stora delar av verksamheten till köparens lokaler.  Personalen kommer att vara kvar i Strömmas lokaler på Skeppsholmen till den sista september och bussarna kommer att vara kvar i Frihamnen till den sista oktober.

Den verkstad som Strömma har i Frihamnen berörs inte av försäljningen utan kommer att fortsätta att drivas av Strömma. Den kommer att svara för drift och underhåll av de bussar som tillhör Hop-on Hop-off-trafiken och Panorama Sightseeing. Dessutom ska man i större utsträckning än nu ta in externa kunder.

Personalen i Strömma kommer enligt vad bussmagasinet.se erfar att informeras under torsdagen.

Strömmakoncernen fortsätter med sin strategi att fokusera på affärsinriktningen ”upplevelser, aktiviteter, nöjen – för möten och fritid”. Man ska också utveckla båt- och bussrundturer i Nordens större städer.

Håbo Buss grundades 1990 och har sin bas strax utanför Bålsta, nordväst om Stockholm.

Under de senaste tolv åren har företaget expanderat kraftigt, bland annat genom köp av andra bussföretag. Innan köpet av Interbus uppgick vagnparken i koncernen till cirka 35 bussar.

2003 köpte Håbo Buss Stockholms äldsta privatägda bussbolag, Stures Busstjänst. I mars 2005 köpte man Knivsta Buss (grundat 1945) som fortfarande drivs i sina gamla lokaler i Knivsta. Där har företaget skolbusstrafik och helturistbussar för transfer och dagsturer.

I augusti 2010 kom Julita Buss in i koncernen med ett brett reseprogram och sedan januari 2011 äger Håbo Buss även Botkyrka Buss.

Ragnesands Trafik köptes i januari 2012 och det senaste tillskottet i familjen blev Resekompaniet som Håbo Buss tog över 2014.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)