Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Minskad försäljning för Daimler Buses

Daimler Buses, där bland annat Mercedes-Benz bussar ingår, ökade lönsamheten och minskade försäljningen under andra kvartalet. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där bland annat Mercedes-Benz bussar ingår, ökade lönsamheten och minskade försäljningen under andra kvartalet. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där bland annat Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, minskade sin föräljning, mätt i antal enheter men förbättrade rörelseresultatet under andra kvartalet i år jämfört med samma tid i fjol. Det framgår av Daimlerkoncernens delårsrapport som presenterades på torsdagsförmiddagen.

Totalt sålde Daimler Buses 7300 bussar och busschassier under andra kvartalet. Det är 800 enheter färre än samma period i fjol.  Tillväxt i Europa och Turkiet hjälpte upp siffran eftersom försäljningen i Latinamerika samtidigt minskade kraftigt.

Trots den minskade försäljningen blev omsättningen i nivå med fjolåret och lönsamheten bättre. Omsättningen under det andra kvartalet blev en miljard euro (ca 9,4 miljarder SEK). Rörelseresultatet blev 57 miljoner euro (ca 537 miljoner SEK), en förbättring med sju miljoner euro.

Daimler förklarar den förbättrade lönsamheten med en stark efterfrågan på kompletta bussar, en gynnsam produktmix i Västeuropa, ökad effektivisering av produktionen och gynnsamma valutakurser. Sammantaget kompenserade detta mer än väl för nergången i Latinamerika.

Daimler räknar med att marknaden för bussar i Europa volymmässigt kommer att ligga något över fjolårets myckeet låga nivå. I Brasilien väntar man en minskning på 25 procent.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)