Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Årets turistbuss utsedd

Iveco Magelys ärStuart Jones/Bus & Coach Buyer.

Iveco Magelys är Årets Turistbuss. Foto: Stuart Jones/Bus & Coach Buyer.

Det är nu klart att Iveco Magelys är Årets Turistbuss (Coach of the Year) i Europa. I konkurrens med fem andra bussar har en internationell jury med fackjournalister från 19 länder tilldelat Iveco Magelys utmärkelsen.

De övriga bussar som konkurrerade om utmärkelsen var Neoplan Skyliner, Setra S 516 HDH, Sunsundegui SC7/Volvo B11R, Temsa HD 12 samt VDL Futura MD.

Vinnarbussen kan fås i två längder, 12,2 samt 12,765 meter, båda tvåaxliga och är tänkt både för turisttrafik och expressbusstrafik och med plats för upp till 59 passagerare. Standardkonfigurationen för internationell linjetrafik har dock 46 platser.

En utförlig presentation (på engelska) av de bussar som deltog i tävlingen om Årets turistbuss finns att läsa i den brittiska facktidningen Bus & Coach Buyer, vars redaktör Stuart Jones är ordförande i den internationella juryn för Årets Buss och Årets Turistbuss.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)