Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare kastade ut rånare ur bussen

PolisbilEn bussförare som är anställd av Sundsvallsföretaget Ceris Resor utsattes på lördagskvällen för ett rånförsök som slutade med att han helt sonika kastade ut rånarna ur bussen. Händelsen inträffade på lördagskvällen vid Resecentrum i Örnsköldsvik. Föraren körde linje 10 mellan Sundsvall och Umeå och när han skulle gå av sitt arbetspass i Örnsköldsvik dök två män i munkjackor upp i bussen, skriver Sundsvalls Tidning.

De båda männen uppträdde hotfullt och en av dem bar på en påk eller ett brännbollsträ.

Ett visst tumult uppstod och föraren fick ett lättare slag på ena armen innan de båda rånarna hade förpassats ut ur bussen. Några pengar fick de inte med sig eftersom det inte förekommer någon kontanthantering på bussarna.

– Hela förloppet gick ganska snabbt och den samlade bedömningen är att det har gått bra, säger Johan Lindqvist, vd för Ceris Resor till tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)