Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken agerar mot mobilpratande, sms-ande och filmtittande förare

Skånetrafiken skärper kontrollen på bussarna för att få stopp på mobilprat, sms:ande och filmtittande förare. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken skärper kontrollen på bussarna för att få stopp på mobilprat, sms:ande och filmtittande förare. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken aviserar att man nu kommer att ta krafttag mot problemet med bussförare som under färd pratar i mobiltelefon, sms:ar eller tittar på film. Bakgrunden är flera incidenter som skett nyligen.

– Vår ståndpunkt är att detta är ett helt oacceptabelt beteende och inget som ska förekomma i vår trafik, det handlar om säkerhet och att man som yrkesförare inte uppträder så här. Våra resenärer måste kunna känna sig trygga, det här är en mycket prioriterad fråga för oss, säger trafikdirektör Linus Eriksson, Skånetrafiken.

Skånetrafiken kommer därför att vidta en rad åtgärder nu. Dels kommer man att ha möten och förnyad dialog med trafikföretagen, man kommer också att titta över avtalen och de eventuella viten som kan bli aktuella om fler överträdelser sker.

– Vi kommer nu att begära in åtgärdsplaner från respektive trafikföretag för att säkerställa att de verkligen tar sitt ansvar, förklarar Annika Bondesson, affärsområdeschef Buss norra.

En annan åtgärd som kommer att bli aktuell är att tillsätta en grupp, så kallade Mystery Riders, alltså en grupp ”hemliga resenärer”. Gruppen kommer att vara ute i busstrafiken och helt enkelt resa med olika bussar för att på så sätt kontrollera och rapportera förekomsten av samtal och så vidare.-

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)