Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dubbeldäckare för Swebus i Mälardalen

Swebus integrerar Mälardalens Högskolas linje mellan Västerås och Eskilstuna i sitt linjenät. Foto: Swebus.

Swebus integrerar Mälardalens Högskolas linje mellan Västerås och Eskilstuna i sitt linjenät. Foto: Swebus.

I samband med att expressbussföretaget Swebus på onsdagen tar över Mälardalen Högskolas busslinje mellan campusorterna Västerås och Eskilstuna är det också premiär för Swebus´ dubbeldäckare. Bussarna vänder sig till studenter och personal från Mälardalens Högskola men också andra resenärer. I Västerås kopplas busslinjen samman med Swebus övriga linjenät mot bland annat Stockholm, Arlanda och Oslo.

Linjen startade 2009 för att studenter och personal enkelt skulle kunna ta sig mellan båda orterna för högskolan. Fram tills nu har trafiken körts av Västeråsföretaget Axelssons Busstrafik, men i december vann Swebus högskolans upphandling av transporterna.

Precis som tidigare kan studenter och personal från högskolan att resa gratis med bussarna, men platserna ombord kommer även finnas till försäljning för alla Swebus resenärer. Busslinjen kopplas även ihop med Swebus övriga linjenät och hållplatsen för linjen i Västerås flyttas till Swebus ordinarie hållplats vid Västerås resecentrum.

Swebus sätter även in två helt nya Setra dubbeldäckare på linjen. De nya bussarna har 81 platser är utrustade med gratis wifi, eluttag, fotstöd och toalett ombord.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)