Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina betalar tillbaka obligationslån

Nobinachef-11

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck. Foto: Nobina.

Nobina AB betalade på tisdagen tillbaka samtliga sina obligationslån som en del av företagets börsintroduktion. Återbetalningen innebär att Nobina öser in obligationerna i förtid och att Nobinas skuld minskar med 550 miljoner kronor.

– Det här är ett viktigt steg för bolaget. Nu belastas vi inte längre av de obligationslån som härrör från början av 2000-talet, utan vår finansiering avser främst bussar och rörelsekapital, säger Nobinas VD Ragnar Norbäck.

Det var den 3 juni som Nobina meddelade att man skulle betala tillbaka obligationslånen efter börsintroduktionen av företaget. I juni höjde kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor´s kreditbetyget för Nobina från B till BB- med stabila utsikter. Återbetalningen av obligationen angavs som ett skäl till höjningen.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)