Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SD vill göra reklam på skånska bussar

Skånetrafikens bussar nästa för SD? Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafikens bussar nästa för SD? Foto: Ulo Maasing.

Sverigedemokraterna vill ha ta sin hårt kritiserade reklam från underjorden och ut i dagsljuset. SD:s regionråd i Skåne, Patrik Jönsson, har skrivit till Skånetrafiken för att höra vad det skulle kosta att göra samma reklam på stadsbussarna i fyra skånska städer.

– Jag önskar erhålla pris och villkor för en reklamkampanj på Skånetrafikens samtliga stadsbussar inom Malmö, Lund och Helsingborg för en period av 5 dagar måndag till fredag under september alternativt oktober månad, skriver regionrådet, uppger Helsingborgs Dagblad.

I brevet sägs det också att det handlar om en kampanj av samma slag som den hårt kritiserade kampanjen på Östermalmstorgs tunnelbanestation i Stockholm.

Tidigare har Skånetrafikens pressinformatör Helene Holmqvist sagt att en liknande kampanj som i Stockholm troligen inte skulle släppas igenom av Skånetrafiken eftersom den bland annat strider mot Skånetrafikens värdegrund.

Enligt Kvällsposten stänger hon idag inte dörren för SD.

– Nu har vi fått en konkret fråga från Sverigedemokraterna och då ska de givetvis få ett motiverat svar. Vi kommer att titta på deras förfrågan när rätt personer är på plats i nästa vecka. Jag säger inte att vi kommer tacka ja eller tacka nej, jag kan inte ge något besked i dag, men Sverigedemokraterna har ställt en fråga och ska givetvis få ett svar, säger hon.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)