Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenskt IT-företag starkare i Norge

Consat Telematics, med huvudkontor i Göteborg, har levererat T-lösningar till 70 bussar hos Nettbuss i norska Möre och Romsdal.

Consat Telematics, med huvudkontor i Göteborg, har levererat T-lösningar till 70 bussar hos Nettbuss i norska Möre och Romsdal.

IT-företaget Consat Telematics, med bas i Göteborg, stärker sin marknadsställning i Norge. Consat har fått en order från Nettbuss på Sin IT-plattfor ITS4Mobility till 70 bussar i Möre och Romsdal.

Plattformen ITS4mobility med kringliggande system från Consat har under de senaste åren börjat användas av operatörer och huvudmän i flera norska fylker, dvs län, från Finnmark i norr till Agder i söder.

Consats leverans till Nettbuss innefattar både fordonsdator och touchskärm i varje buss, för enkel styrning och kontroll av att skyltningen är korrekt.

Nettbuss har valt att addera funktionen talkommunikation (PTC), vilket innebär att trafikledarna enkelt kan ringa förarna via trafikledningsapplikationen.

I leveransen ingår ett antal statistikrapporter som hjälper Nettbuss att effektivisera sin trafik. Plattformen ITS4Mobility gör det möjligt för Nettbuss att senare enkelt addera funktioner som till exempel Driver Coaching, WiFi ombord och passagerarräkning (APC).

– Att vi lyckats med att jobba mot operatörer och huvudmän parallellt befäster vår ställning som leverantör av kompletta ITS-lösningar och som den största aktören på den Nordiska marknaden, säger en glad Thomas Ottosson, vice VD för Consat Telematics.

Consat Telematics omsatte 105 MSEK 2014. Huvudkontoret ligger i Göteborg, där merparten av de 50 anställda arbetar, men egna bolag finns även i Norge och Kanada.

Företaget är ett helägt dotterbolag till det svenska privatägda ingenjörsföretaget Consat AB.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)