Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev lyfter resultatet

Transdev Sverige  lyfte i fjol rörelseresultatet kraftigt. Här är en av företagets bussar i trafik för Västtrafik i Göteborg. Foto: Ulo Maasing.

Transdev Sverige lyfte i fjol rörelseresultatet kraftigt. Här är en av företagets bussar i trafik för Västtrafik i Göteborg. Foto: Ulo Maasing.

För bara några år sedan blödde Transdev Sverige rejält och de franska ägarna ville sälja företaget och dess svenska dotterbolag, bland dem Flygbussarna. Då hette företaget fortfarande Veolia Transport. Men sedan dess har Transdev Sverige förbättrat sin lönsamhet kraftigt vilket gjorde att de ägarna i november i fjol beslutade att behålla det svenska företaget. Från 2013 till 2014 har Transdev Sverige förbättrat sitt rörelseresultat med mer än 100 miljoner kronor.

Rörelseresultatet för 2014 blev 64,6 miljoner kronor, vilket kan jämföras med – 39,1 miljoner 2013. Samtidigt som lönsamheten för Transdev Sverige förbättrades minskade företagets omsättning från 2,66 miljarder 2013 till 2,45 miljarder förra året, huvudsakligen därför att flera kontrakt på kollektivtrafik löpte ut under sommaren utan att någon ny trafik kom till.

Det framgår av Transdev Sveriges årsredovisning för 2014 som nu har blivit offentlig.

Resultatet efter finansiella poster blev 45,3 miljoner, bland annat sedan man betalat räntor på 19,2 miljoner. Men även detta resultat är en klar förbättring jämfört med 2013 då resultatet efter finansiella poster var -67,1 miljoner.

Sista raden, årets resultat, blev 0 kronor. Det beror på att hela vinsten skickades iväg till ägarna som koncernbidrag.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)