Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar för axelbreda och andra som vill ha utrymme och lyx

Autobus Oberbayern i München har köpt den första Setra TopClass 500 med stolsplacering 1+1 för resenärerna. Samtliga bilder: Daimler Buses.

Autobus Oberbayern i München har köpt den första Setra TopClass 500 med stolsplacering 1+1 för resenärerna. Samtliga bilder: Daimler Buses.

För den som tycker att det är lite trångt ombord även i en lyxig turistbuss finns nu nya möjligheter att åka bekvämt. Det är Setra som har sålt extremt komfortabla turistbussr till tre bussföretag i Europa. Bussarna erbjuder en extremt hög komfortnivå med bara 1+1 stol i bredd mot det vanliga 2+2. De tre bussföretagen har valt olika lösningar för sina lyxinredda Setror.

Interiör i schweiziska Martis Setra 516 HDH.

Interiör i schweiziska Martis Setra 516 HDH.

Schweiziska Ernst Marti AG har i sin Setra S 516 HDH valt en lösning där stolarna, eller snarare fåtöljerna, som normalt är placerade 1+1 kan snurras så att passagerarna kan bilda små grupper och sitta och diskutera med varandra.

Luxemburgbaserade Sales-Lenz har en Setra S 517 HDH med stolsplacering 1+1 och med stolarna i sick-sackmönster.

Luxemburgbaserade Sales-Lenz har en Setra S 517 HDH med stolsplacering 1+1 och med stolarna i sick-sackmönster.

Varje stol har dessutom ett förvaringsfack, dryckeshållare och en arbetsplats med 220-voltsuttrag. Bussen tar 20 sittande.

Sales-Lentz är en företagsgrupp med bas i Luxemburg och med verksamhet även i Belgien. Familjeföretaget kör ett brett spektrum av trafik med sina drygt 430 bussar, varav 255 för kollektivtrafik. Sales-Lentz har ofta utmärkt sig för att tidigt satsa på ny teknik och nya lösningar. Bland annat var man pionjärer med Volvos hybridbussar för lokaltrafik.

Nu har företaget utökat sin flotta med en Setra S 517 HDH som har 21 läderklädda fåtöljer , placerade 1+1. Fåtöljerna har extra breda armstöd, datorbord med mera och är placerade i ett sicksackmönster. Stolarna kan vridas vilket gör det möjligt att bilda sittgrupper. Med den nya bussen siktar Sales-Lentz in sig på högre statstjänstemän, handelsdelegationer, styrelser i storföretag med flera.

Även Autobus Oberbayern i München har satsat på en Setra S 517 HDH med stolsplacering 1+1 och 24 passagerarplatser.

Företaget planerar att använda bussen för lyxiga utflykter från München till sagoslottet Neuschwanstein. I framtiden räknar man med att kunderna också kommer att utgöras av affärsresenärer för transfers till konferensanläggningar, hotell och flygplatser.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)