Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Iveco tar över Vestverkstad i Helsingborg

Iveco Urbanway är en av de bussar som Vest Buss Sverige marknadsför. Foto: Vest Buss.

Iveco Urbanway är en av de bussar som Vest Buss Sverige marknadsför. Foto: Vest Buss.

Vest Buss Gruppen har beslutat att överlåta sin verkstad i Helsingborg till Iveco Sverige. Samtidigt har Vest flyttat administration och reservdelshantering till nya  lokaler i Bjuv och Kungälv. Vests övriga verksamheter i Sverige kommer inte att beröras av överlåtelsen av verkstaden.

Vest Buss Gruppen är generalagent för Ivecos bussprogram i Sverige och Norge och har sedan 2009 sålt över 1 000 Ivecobussar. Vest har byggt upp ett nät av egna och samverkande verkstäder i de båda länderna.

– Verkstaden i Helsingborg är i första hand en serviceverkstad för Ivecos lastbilar i regionen och vi ser det därför naturligt att denna överlåts till och drivs av Iveco Sverige. Genom överlåtelsen kommer Vest att i än högre grad kunna fokusera på bussverksamheten, inte minst på samarbetet med det nät av fristående verkstäder som vi har byggt upp, säger Björn Berntsson, försäljningschef, Vest Buss Sverige.

Share Dela

Taggat som: , ,

1 kommentar »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)