Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Krav på Nettbuss: Betala 100 miljoner idag

Foto: Nettbuss.

Foto: Nettbuss.

Ett av statliga norska Nettbuss´ företag i Norge, Nettbuss Sør, ska på tisdagen betala 99,4 miljoner norska kronor (drygt 100 miljoner SEK) till Aust-Agder fylkeskommune. Pengarna avser återbetalning av otillåtet statsstöd som Nettbuss har fått under tio års tid, skriver den norska tidningen Agderposten.

Bakgrunden är ett beslut i EFTAS övervakningsorgan ESA från den sjunde maj i år. Då ålade ESA Nettbuss att återbetala otillåtet och konkurrensförvridande stöd från Aust-Agder fylkeskommune under åren 2004 till 2014.

Senast på tisdagen, den 1 september ska pengarna finnas inne på Aust-Agder fylkeskommunes konto.

Fylkeskommunen håller en liten dörr på glänt för att reducera återbetalningskravet om Nettbuss presenterar dokumentation som kan godtas av ESA. Samtidigt har Nettbuss avstått från att överklaga ESA:s beslut till EFTA-domstolen.

Det olovliga statsstödet består i att Nettbuss under tio års tid fick betalat för att köra skolskjutsar 51 veckor om året medan man endast körde 38 veckor per år.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)