Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer skydd för regn och blåst i Helsingborg

Clear Channel har vunnit Helsingborgs upphandling av väderskydd vid busshållplatser. Foto: Clear Channel.

Clear Channel har vunnit Helsingborgs upphandling av väderskydd vid busshållplatser. Foto: Clear Channel.

Bussresenärer i Helsingborg ska bli mer skyddade mot regn, slask och blåst. Helsingborgs stad och reklamföretaget Clear Channel har tecknat ett nytt avtal som börjar gälla från och med årsskiftet 2015/2016 och löper i 15,5 år. Avtalet omfattar leverans och installation av över 100 nya moderna väderskydd under de kommande åren.

Under 2016 kommer de 100 befintliga väderskydden bytas ut mot nya, specialdesignade väderskydd med tydlig miljöprofil och låg energiförbrukning. Ytterligare 16 nya väderskydd kommer successivt att byggas. Utöver detta finns en option på 30 väderskydd under avtalets löptid.

– Vi är mycket nöjda med att få nya specialdesignade väderskydd. De kommer att göra stor skillnad för en bättre och mer modern stadsmiljö i Helsingborg, säger Kristina Magnusson, stadsbyggnadsdirektör i Helsingborg.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)