Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss köper 40-årspresent till sig själv

Födelsedagspresent till sig själv: Göran Mellström, vd för Bergkvrabuss (två från vänster) tar emot den Setra S 515 HD från Ulrich Bastart och Roman Biondi, Daimler Buses samt Martin Hink, vd för EvoBus Sverige AB.

Födelsedagspresent till sig själv: Göran Mellström, vd för Bergkvrabuss (två från vänster) tar emot den Setra S 515 HD från Ulrich Bastart och Roman Biondi, Daimler Buses samt Martin Hink, vd för EvoBus Sverige AB.

Bergkvarabuss, som i år firar sitt 40-årsjubileum, tog i veckan emot en rejäl present som man köpt till sig själv. Det var fyra Setra som levererades till företaget. Vd:n Göran Mellström var själv på plats i Neu-Ulm i Tyskland för att ta emot leveransen.

Totalt handlar det om tre Setra S 431 DT, varav en ska gå till Bergkvarabuss´ tyska dotterbolag, samt en S 515 HDH i lyxutförande som konferensbuss för små grupper.

De två S 431 DT som går till Bergkvarabuss i Sverige ska användas i turisttrafik över hela Europa, medan den buss som går till dotterbolaget Elite Traffic ska sättas i reguljär expressbusstrafik inom ramen för den tyska expressbussjätten Flixbus.

Bergkvarabuss är Daimler Buses största enskilda kund i Sverige. Företaget, som är Sveriges största familjeägda bussbolag, har idag mer än 1000 bussar i trafik.

Taggat som: , , , , ,

1 kommentar »

  1. Skoj med jubileum. Ännu trevligare ifall vi förare hade fått vara en del av ”festen”. En t-shirt och en tårtbit är uppskattningen till oss hitintills. Men företaget kan ju överraska? Är en månad kvar av jubileumsåret och vi fortsätter att hjälpa till med inkomsterna samt begränsar utgifterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)