Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

I 100 knyck med 90 graders lutning

Med turistbuss genom kurvan i 100 knyck… Foto: Daimler Buses.

Med turistbuss genom kurvan i 100 knyck… Foto: Daimler Buses.

Nu kan besökare på Daimlers testbana i Suttgart  uppleva hur det är att åka turistbuss på racerbana eller dramatiska undanmanövrer. Med en en ny Setra turistbuss kan besökarna få uppleva hisnande situationer under säkra förhållanden, bland annat att åka genom en kurva i 100 kilometer i timmen, samtidigt som bussen lutar upp till 90 grader.

Även tidigare har banan haft en buss för besökare, en sex år gammal Setra S 411 HD ur Setras TopClass 400-serie. Men som final på Setras 60-årsjubileum för sina kompaktare bussar har den 8,4 hektar stora testanläggningen fått en ny, 10,465 meter lång S 511 HD. Med den kan besökarna uppleva inte bara hisnande kurvtagningar och olika undanmanövrer och inbromsningar, backtagning och mycket annat.

Allt sker under säkra förhållanden. Men man får inte köra själv på den 15 kilometer långa banan.

Daimlers testanläggning har ungefär 2500 besökare om året.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)