Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Johan fick hjältestatus

Johan Nilsson, Trafiklabhjälte 2015. Foto: Samtrfiken.

Johan Nilsson, Trafiklabhjälte 2015. Foto: Samtrfiken.

Johan Nilsson, skapare av appen STHLM Traveling, fick på tisdagen på Internet Discovery Days ta emot utmärkelsen Trafiklabhjälte 2015. Bakom utmärkelsen står Samtrafiken. Priset tilldelas en person som ideellt skapat tjänster som ökar resandet eller som har gjort det enklare att resa med kollektivtrafiken.

Johan Nilsson arbetar till vardags som frilansutvecklare för webb och Android. Priset, som består av äran samt 20 000 kronor.

Juryns motivering lyder såhär:

”Johan Nilsson har genom ett gediget engagemang och en otrolig drivkraft skapat tjänsten STHLM Traveling. Tjänsten hjälper dagligen tusentals resenärer att ta sig fram i Stockholmsregionen. Johan har arbetat med utvecklingen av digitala tjänster för kollektivtrafiken under många år och även bidragit till en utveckling av branschens syn på tjänsteutveckling samt inspirerat till nya öppna datakällor och öppna APIer inom kollektivtrafikområdet.”

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)