Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus satsar på samarbete med snabbtåg

Swebus och MTR Express inleder samarbete. Foto: MTR Express.

Swebus och MTR Express inleder samarbete. Foto: MTR Express.

Expressbussföretaget Swebus inleder ett nytt samarbete med det nya snabbtåget MTR Express mellan Stockholm – Göteborg. Avtalet innebär att Swebus säljer MTR Express resor och även kombinationsbiljetter med både snabbtåg och expressbuss via sin hemsida. Resenären får samma resevillkor för hela resan.

För Swebus innebär det nya samarbetet att företaget går vidare på den bana man slagit in på och som syftar till att bli en allt bredare marknadsplats för inrikesresor.

Utöver den egna trafiken så har Swebus de senaste åren utökat sitt linjenät med hjälp av nio partners, bland dem Ybuss, Nor-Way Bussekspress, Flygbussarna och Masexpressen. Nu inleds det första samarbetet med ett snabbtåg som dessutom trafikerar en sträcka som Swebus själva kör på.

– Vi ser MTR Express snabba tågresor som ett perfekt komplement till våra resor. För att göra våra kunder nöjda måste vi erbjuda ett bredare utbud av resor än vad vi själva kan leverera, så det känns bra att MTR Express nu blir vår tionde partner, säger Johan Nyblom, marknads- och försäljningsdirektör på Swebus.

En fördel när resenärer köper en kombinationsbiljett, såsom en resa med MTR Express plus byte till Swebus expressbussar, är att det är samma resevillkor som gäller för hela resan. Dessutom blir det färre avgifter för resenären.

– För oss är det mycket viktigt att ha en stabil och namnkunnig busspartner och det har vi hittat i Swebus, säger MTR Express kommersielle chef Mikael Hallberg.

– Samarbetet med Swebus innebär att det blir betydligt enklare för våra resenärer som reser med en kombination av buss och tåg. Vi har särskilt fått frågor från kunder som reser från Uppsala, Halmstad, Uddevalla och Borås till Stockholm/Göteborg som önskar enkel bokning av kombinationsbiljetter och det känns otroligt skönt att vi nu har hittat en bra lösning åt dem, säger Mikael Hallberg.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)