Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Premiär för ny turistbuss från Volvo

Volvo Bussar har lanserat nya Volvo 9800 i Mexiko. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har lanserat nya Volvo 9800 i Mexiko. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har lanserat sin nya turistbuss 9800 avsedd för den stora mexikanska bussmarknaden. Premiären ägde rum den gångna veckan på transportmässan Expotransporte i Guadalajara. Volvo uppger att man har arbetat under tre år med att utveckla den nya modellen.

Interiör på Volvo 9800 i utförande för långlinjetrafik i Mexiko. Bild: Volvo Bussar.

Interiör på Volvo 9800 i utförande för långlinjetrafik i Mexiko. Bild: Volvo Bussar.

Volvo 9800 finns i två versioner, båda 2,6 meter breda. Det är dels en tvåaxlig, 13,2 meter lång version,  dels en treaxlig 14,0 meter lång version. Två motoralternativ finns också på 460 respektive 500 hästkrafters euro 5-diesel.

Passagerarutrymmet är rymligare än tidigare vilket gör det möjligt med bredare stolar. Volvo 9800 är också utrustad med kollissionsvarnings- och autobromssystem, Adaptive Cruise Control som automatiskt anpassar avståndet till fordonet framför samt Lane Departure Warning som varnar föraren om bussen oavsiktligt lämnar sitt körfält.

Dessutom är Volvo 9800 utrustad med Volvo Dynamic Steering som premiärvisades på BusWorld i Kortrijk tidigare i höst.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)