Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik avskaffade dag

Västtrafik avskaffade den 30 november för skolungdomar. Foto: Ulo Maasing.

Västtrafik avskaffade den 30 november för skolungdomar. Foto: Ulo Maasing.

Tusentals skolelever i Göteborg kunde på måndagen konstatera att Västtrafik hade avskaffat dagen, den 30 november alltså. I alla fall i sitt hårt kritiserade biljettsystem. När elever under måndagen har hållit upp sina skolkort mot läsarna har dessa med pip och rött ljus talat om att korten är ogiltiga.

På sin hemsida uppger Västtrafik att ”ett tekniskt fel gör att våra skolkort visas som ogiltiga när de läses mot en kortläsare”.

Förklaringen?

– Korten saknar giltighet för just den 30 november, datumet har av någon anledning fallit bort. Men självklart är korten giltiga som vanligt,  säger Kristian Lans, presschef på Västtrafik till Göteborgs-Posten.

Tisdag den 1 december är dock inte avskaffad av Västtrafik – då ska inte biljettmaskinerna pipa ilsket för skolelever som vill använda sina giltiga skolkort.

Västtrafiks ”smarta kort” är för övrigt också föremål för intresse från Konsumentverket. Verket har startat en granskning av Västtrafik sedan flera resenärer som hade laddat kort men inte utnyttjat alla pengar på korten helt enkelt blivit av med pengarna därför att de inte använt sitt kort på tre år.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)