Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vinterträdgård på böljan blå

Birka Cruises renoverar och bygger om M/S Birka för 26 miljoner. För det får man bland annat Sveriges största vinterträdgård med havsutsikt. Foto: Birka Cruises.

Birka Cruises renoverar och bygger om M/S Birka för 26 miljoner. För det får man bland annat Sveriges största vinterträdgård med havsutsikt. Foto: Birka Cruises.

Den 29 januari kommer Birka Cruises att ha premiär på vad man hävdar är Sveriges största vinterträdgård med havsutsikt. Rederiets fartyg M/S Birka kommer att vara dockad under januari och Birka Cruises kommer då att investera 26 miljoner kronor i renovering och ombyggnad. Det mest spektakulära inslaget i satsningen är den nya vinterträdgården på den 875 kvadratmeter stora Terrassen.

På förmiddagen fungerar vinterträdgården som en relaxavdelning med pool och solgaranti, medan den på eftermiddagen blir ett vardagsrum med svenskt fika och utsikt över skärgården. Kvällstid förvandlas den till loungebar med svenska tapas, vin och cocktails.

– Vi behåller poolen , solarna och glastaket men gör om hela ytan till en äkta vinterträdgård i svensk design med inslag av Medelhavet.

– Vår nya vinterträdgård skapar också helt nya möjligheter för vårt växande företagssegment. De efterfrågar både avskilda rum för mindre sällskap men också banketter och event för upp till 500 personer, säger Satu Andersson, vd för Birka Cruises.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)