Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göteborgare ska leda trafikoppositionen i Stockholm

Talla Alkurdi(S) tar över som oppositionstrafiklandstingsråde i Stockholms läns landsting.

Talla Alkurdi(S) tar över som oppositionstrafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting.

Det är nu klart vem som ska leda oppositionen när det gäller kollektivtrafiken i Storstockholm som omfattar drygt hälften av landets kollektivtrafik. På tisdagskvällen valdes Talla Alkurdi, 31 år, av Socialdemokraterna till nytt oppositionstrafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting. Hon kommer närmast från en tjänst som handläggare på Olof Palmes internationella center och efterträder Nanna Wikholm på posten.

Talla Alkurdi är ordinarie ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse och har en bakgrund som ordförande för Socialdemokratiska studentförbundet.

Talla Alkurdi är uppvuxen i bland annat Dubai, Norrland och Uppsala och har studerat nationalekonomi i Göteborg. Idag bor hon i Midsommarkransen i Stockholm.

– Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Stockholmsregionen växer och med det behovet av fler förbindelser och att fler reser kollektivt. Jag ser därför fram emot att leda en aktiv oppositionspolitik för att få det att hända, säger Talla Alkurdi.

Hon kommer att påbörja sitt uppdrag efter att hon har valts av landstingsfullmäktige 15 december. Hon efterträder Nanna Wikholm som sedan september i år har gått vidare till annat uppdrag.

– Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Stockholmsregionen växer och med det behovet av fler förbindelser och att fler reser kollektivt. Jag ser därför fram emot att leda en aktiv oppositionspolitik för att få det att hända, säger Talla Alkurdi.

– Med Talla får vi en ny S-ledare i trafiknämnden och ny trafikpolitisk röst i Stockholmsregionen som jag är övertygad om kommer kunna bidra till att fortsätta utveckla vår politik och ta SL ur den kris som nio års alliansstyre lett till säger Erika Ullberg, oppositionsfinanslandstingsråd och gruppledare (S).

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)