Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo dominerade stort i november

Volvo domoinerade nyregistreringarna av tunga bussar under november. Foto: Volvo.

Volvo domoinerade nyregistreringarna av tunga bussar under november. Foto: Volvo.

Volvo blev det överlägset största bussmärket när det gäller nyregistrerade tunga bussar i november. Det framgår av branschorganisationen Bil Swedens månadsstatistik. Under november registrerades totalt 178 nya bussar (både lätta och tunga), 91,4% fler än under samma tid förra året, då 93 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – november 1162 bussar, 5,7% färre än förra året, då 1232 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 110 under november, 61,8% fler än under samma tid förra året då 68 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – november 878 tunga bussar, 13,2% färre än under motsvarande period förra året då 1.012 registrerades.

Här är topplistan över nyregistrerade tunga bussar i Sverige under november:

Volvo 92
MAN 7
Setra 4
Scania 3
VDL 1
Iveco 1
Mercedes-Benz 1
Neoplan 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)