Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Läkemedelsföretag överväger satsning på bussar

Läkemedelsföretaget Ferrings kontor i Köpenhamn. Foto: Wikimedia Commons.

Läkemedelsföretaget Ferrings kontor i Köpenhamn. Foto: Wikimedia Commons.

Det internationella läkemedelsföretaget Ferring, som har ett stort kontor i Köpenhamn, undersöker nu möjligheterna att temporärt starta busstrafik över Öresundsbron, skriver Skånska Dagbladet. Syftet är att underlätta resor över sundet för företagets medarbetare. 120 av företagets 500 anställda på Köpenhamnskontoret bor i Sverige och pendlar över Öresund.

Omkring 70 procent av dem brukar åka tåg över Öresundsbron till Örestad i Köpenhamn men har fått längre restider som en följd av ID-kontrollerna vid den dansk-svenska gränsen och 20 medarbetare har fått stora problem med sina resor.

Nu undersöker bolaget dels intresset för bussresor bland de anställda, dels vad det skulle innebära administrativt och skattemässigt. Om man fattar beslut om busstrafiken kan denna komma igång redan i början av februari.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)