Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny gasbas utsedd

Maria Malmkvist blir ny vd för branschorganisationen Energigas Sverige.

Maria Malmkvist blir ny vd för branschorganisationen Energigas Sverige.

Till ny verkställande direktör i Energigas Sverige har utsetts Maria Malmkvist som idag är analyschef på Energigas Sverige. Maria efterträder Anders Mathiasson som efter 12 år i bransch- och lobbyorganisationen går i pension.

Maria Malmkvist är utbildad civilingenjör från tekniska högskolan i Linköping, har ett brett förflutet inom energibranschen och arbetar idag som analyschef på Energigas Sverige. Innan hon tillträdde tjänsten som analyschef arbetade hon som konsult på WSP.

Hon har även arbetat på Energimyndigheten där hon var enhetschef och ställföreträdande avdelningschef.

– Det känns otroligt spännande att få leda Energigas Sverige framöver.

– Utmaningarna kring de olika energigaserna är stora men också möjligheterna. Tillsammans med medlemsföretagen, medarbetarna och olika samhällsaktörer vill jag fortsätta arbetet med att få gasmarknaden att växa och bidra till de samhällspolitiska målen, säger Maria Malmkvist.

Hon tillträder sin nya befattning den 15 februari.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)