Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Över förväntan i Jönköping

Resandet med kollektivtrafiken i Jönköpings län har ökat kraftigt under 2015. Fotyo: Ulo Maasing.

Resandet med kollektivtrafiken i Jönköpings län har ökat kraftigt under 2015. Fotyo: Ulo Maasing.

Resandet med kollektivtrafiken i Jönköpings län har under det gångna året ökat kraftigt – så kraftigt att resandeökningen har överträffat alla förväntningar hos Jönköpings Länstrafik, JLT. Under de första elva månaderna 2015 var resandeökningen 9,87 procent och exklusive skolkortsresor är siffran 13,47 procent. Målet för året ligger på 3,5 procent, skolresor oräknade.

Nässjö Stadstrafik fick för ett år sedan ett helt nytt upplägg och har en resandeökning med 95,13 procent jämfört med 2014. Jönköpings Stadstrafik har ökat med 8,29 procent, regionbussar med 9,92 procent och regiontågen med 12,66 procent. jämfört med de elva första månaderna 2014.

Till Jönköpings-Posten säger JLT:s trafikdirektör Carl Johan Sjöberg att resandeökningen till stor del beror på att JLT:s nya ungdomskort har fått ett starkt genomslag och att man har fått en bättre zonindelning.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)