Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus ökar samarbetet med andra bussföretag

Swebus fortsätter att utöka samarbetet med andra bussföretag. Foto: Swebus.

Swebus fortsätter att utöka samarbetet med andra bussföretag. Foto: Swebus.

Expressbussföretaget Swebus utökar sitt samarbete med andra bussföretag och kör mindre med egna bussar. Bland annat har Swebus startat ett samarbete med Gimo Buss för delar av trafiken mellan Uppsala och Stockholm. För resenärerna innebär samarbetet en möjlighet att åka till och från Kista.

En tur på morgonen, som har gått från Uppsala kl 08.05 och en tur från Stockholm kl 17.35 försvinner från sträckan. Det innebär att det numera går mellan sex och åtta turer från Uppsala till Stockholm och fem turer från Stockholm till Uppsala på vardagar.

Men samarbetet med Gimo Buss är inte det enda i Swebus vinter- och vårtidtabell.

Sträckan Örebro – Linköping kommer således att trafikeras av Norlings Buss, medan Kjells Buss ska sköta trafiken Västervik – Jönköping.

Swebus kommer att stå för försäljningen av biljetter som tidigare och Swebus resevillkor kommer att gälla såväl för tilläggsprodukter som för husdjur och reklamationer. Bussarna kommer även att se ut som Swebus´ vanliga bussar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)