Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Läget ljusnar för krisande Sohlberg Buss

Läget har ljusnat avsevärt för Sohlberg Buss. Foto: Ulo Maasing.

Läget har ljusnat avsevärt för Sohlberg Buss. Foto: Ulo Maasing.

Situationen för det krisdrabbade Sohlberg Buss har ljusnat och en konkurs ser allt mer avlägsen ut. Företaget har bland annat minskat personalstyrkan och gjort sig av med många bussar.

Det var i november som det blev känt att Sohlberg Buss hade hamnat i stora ekonomiska svårigheter.

Delårsbokslutet för tredje kvartalet visade på ett underskott på drygt 40 miljoner och  krisen för företaget var ett faktum. Företaget lämnade då hos tingsrätten in en ansökan om företagsrekonstruktion och det är det arbetet som alltjämt pågår.

När de stora problemen för Sohlberg Buss avslöjades sparkade företagets styrelse vd:n och huvudägaren Hans-Erik Sohlberg.

Innan jul minskade Sohlberg Buss personalstyrkan med 15 behovsanställda. Företaget har också minskat sin vagnpark med ett 40-tal bussar, flertalet av dem leasade. Depåer har lagts ner eller slagits samman och marknadsföringskontot har skurits ner med sex miljoner.

Åtgärderna har gjort att läget idag ser betydligt ljusare ut för Sohlberg Buss. Bolaget är nu lönsamt och allt ser väldigt bra ut. Om det är en långsiktig lönsamhet är svårt att säga i dagsläget, säger rekonstruktören, advokat Lennart Molander, till Borås Tidning.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)