Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Internationella investmentbolag satsar på expressbussar

Den internationella expressbussmarknaden lockar investerare. Foto: Ulo Maasing.

Den internationella expressbussmarknaden lockar investerare. Foto: Ulo Maasing.

Internationella investmentbolag satsar sex miljoner euro, 56 miljoner kronor, på det tyska företaget Distribusion Technologies och företagets utveckling av ett globalt boknings- och säljsystem för långväga busstrafik, dvs expressbussar. Idag är mer än 60 operatörer i 25 länder anslutna till Distribusion Technologies ´ , inklusive nätresebyråer över hela världen. Genom företaget kan expressbussföretag och exempelvis flygbussföretag ansluta sig till nätresebyråer och reseappar över hela världen.

Redan idag arbetar Distribusion Technologies med en rad större aktörer i Europa.

Bakom finansieringen står de internationella investmentbolagen Northzone, Creandum och HR Ventures, liksom den tyska inkubatorn Früphasenfonds Brandenburg. Dessutom backas satsningen upp av flera individuella entreprenörer, bland dem svensken Bo Mattsson.

– Distribusion revolutionerar den långväga busstrafiken. Med deras innovativa teknologi och affärsmodell som betjänar såväl resebyråer som bussoperatörer har de en stark position när det gäller att ta sig an den mycket fragmenterade långväga busstrafiken globalt, kommenterar Tim He, chef för Northzone.

Northzone har kontor även i Stockholm och i företagets portfölj ingår företag som Spotify, Trustpilot, Lesara, MarketInvoice och SpaceApe. Även Creandum har investerat i Spotify, men också i andra IT-lösningar som iZettle, Tictail och Vivino. HR Ventures är inriktat på att investera i nyskapande och skalbara teknologier i resesektorn.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)