Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

ITB: Rekordmånga fackbesökare på största resmässan

Årets ITB-mässa i Berlin räknade in rekordmånga 120 000 fackbesökare och dessutom60 000 allmänhet. Foto: Ulo Maasing.

Årets ITB-mässa i Berlin räknade in rekordmånga 120 000 fackbesökare och dessutom60 000 allmänhet. Foto: Ulo Maasing.

Världens största resmässa, ITB i Berlin, kunde i år räkna in rekordmånga fackbesökare. Mässan, som öppnade på onsdagen och avslutades på söndagen hade i år inte mindre än 120 000 fackbesökare, vilket var rejält mer än vad arrangörerna i sina förhandsprognoser hade vågat räkna med. Och miljarderna rullade på mässan. Enligt arrangörerna gjordes affärer för cirka sju miljarder euro (cirka 65 miljarder kronor!) på mässan.

På lördagen och söndagen var mässan öppen även för allmänheten och då räknade man in ungefär 60 000 besökare som inte var fackbesökare. Årets ITB-mässa kom därmed upp i ungefär 180 000 besökare. Det är några tusen fler än i fjol.

Därmed visade den 50-årsjubilerande mässan sin livskraft, till skillnad från många andra resmässor i Europa som har gått kräftgång och i en del fall – som TUR i Göteborg – har fått slå igen.

Mer siffror från årets ITB: antalet utställare i de 26 hallarna var cirka 10 000 från 187 länder. Det omfattande seminarieprogrammet. ITB Convention, besöktes av 26 000 personer.

ITB får 2017 ännu en avkomma. Sedan 2008 arrangerar ITB en mässa i Singapore, ITB Asia.Med premiär i maj 2017 kommer ytterligare en ITB-mässa i Asien, ITB China i Shanghai som är planerad att äga rum årligen.

Årets ITB besöktes också av fler än 5 000 ackrediterade journalister från 80 länder liksom av omkring 380 bloggare från 30 länder. Fyra kungahus, 48 ministrar och 87 ambassadörer från länder över hela världen besökte också mässan.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)