Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Styrelseförändringar hos Sveriges Bussresearrangörer

SBloggaI samband med att Pererik Nyberg, Nybergs Buss och advokat Jörgen Sköld vid årsmötet på torsdagen lämnar styrelsen för Sveriges Bussresearrangörer (SB) ska organisationen enligt ett pressmeddelande ”utöka kompetensen i styrelsen”.

In i styrelsen träder istället Peter Sandberg, en av grundarna till investmentbolaget Pegroco Invest, var senaste stora investering enligt företagets hemsida var en satsning på det företag som kör spårvägen mellan Stockholms City och Djurgården, AB Stockholms Spårvägar.

Ny i styrelsen är också Magnus Nilsson, styrelseordförande i branschorganisationen Svensk Turism AB som r hälftenägare i Visit Sweden.

Syftet med den bredare kompetensen är enligt Sveriges Bussföretag att skapa underlag och vända utvecklingen för bussresebranschen som man anser har ramlat mellan stolarna. Organisationen hävdar att såväl myndigheter som allmänhet blandar ihop kollektivtrafiken och ”de fria och oberoende bussresearrangörerna”.

SB hävdar att ”kollektivtrafiken till 100 procent finansieras av skattebetalarna och att varje meter en buss framförs är betald med skattebetalarnas pengar.”

– Lagstiftningen gör ingen skillnad på en turistbuss och en buss, det har lett till stora problem varför många hundra privata företag tvingats upphöra med sin verksamhet, skriver Sveriges Bussresearrangörer som aviserar att man nu ska ta ”ett nytt steg och starta ett miljardprojekt för att popularisera resor med turistbuss”.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)