Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussrekord när Swebus vinner O-Ringen

Årets upplaga av O-Ringen går i Sälen i juli. Foto: Swebus.

Årets upplaga av O-Ringen går i Sälen i juli. Foto: Swebus.

Expressbussföretaget Swebus har vunnit jätteuppdraget att sköta busstransporterna i samband med årets upplaga av O-Ringen i Sälen i juli. O-Ringen är världens största orienteringsarrangemang. Swebus ska köra 35 000 tävlande och åskådare till huvudarenorna under hela tävlingsveckan. I och med att ingen kommer att tillåtas ta bilen till huvudarenorna så blir det den största satsningen på buss i O-Ringens historia.

O-Ringen äger i år rum den 23-29 juli i Sälen. Alla busstransporter under tävlingsveckan till och från huvudarenorna kommer att skötas av Sveriges Swebus.

Busstransporterna kring arrangemanget kommer att bli extra omfattande i år. Det beror främst på att tävlingsarrangören har fattat beslut om att inga deltagare eller åskådare kommer tillåtas parkera med bil vid tävlingsarenorna. De hänvisas istället till busstransporter från Hundfjället, Kläppen, Högfjällshotellet och Lindvallen.

– Vi har bestämt att ha satellitparkeringar med busstransfer till och från arenorna för att underlätta trafiksituationen, säger Henrik Boström, vd på O-Ringen AB. Vi är trygga med att Swebus har både erfarenheten och storleken som krävs för att klara av denna logistikutmaning. Dessutom möter de alla miljökrav vi ställer på leverantörer, vi är ju ett miljömärkt event sedan 1999.

O-Ringen består av åtta tävlingar, där den största är 5-dagars som funnits med sedan starten 1965. Arrangörerna förbereder sig på att skapa en tävling som kan slå tidernas deltagarrekord för en orienteringstävling, från 1985 då O-Ringen lockade 25 021 deltagare till Falun.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)