Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Eskilstuna fortsätter pimpa busskurer

En av Eskilstunas pimpade busskurer med kunglig känsla.

En av Eskilstunas pimpade busskurer med kunglig känsla.

Pimpade busskurer har blivit något av en vårtradition i Eskilstuna – så även i år. Den här gången pimpas busskurer i stadsdelarna Skiftingehus och Stenby Centrum från och med torsdagen. Enligt kommunen kommer de som reser från Stenby att känna sig som kungar när den röda mattan rullas ut, medan Skiftingehus bjuder på en färg- och figurexplosion med massor av roliga detaljer.

Och en annan, med massor av små roliga detaljer. Bilder: Eskilstuna kommun.

Och en annan, med massor av små roliga detaljer. Bilder: Eskilstuna kommun.

Projektet med de pimpade busskurerna är en samverkan mellan Eskilstuna kommun, Sörmlandstrafiken och Mälardalens Högskola.

Syftet är att väcka uppmärksamhet för bussen, minska skadegörelsen samt att ge studenterna en närmare kontakt med yrkeslivet.

I samarbete med studentgrupper vid Mälardalens Högskola har 10 olika förslag tagits fram och bland dem har en jury valt ut två förslag som nu förverkligas.

– Jag slutar aldrig fascineras över alla roliga och fantasifulla idéer från studenterna. När så mycket hjärta har lagts ned på busskurerna hoppas vi att skadegörelsen minskar och att resenärerna får en liten uppmuntran för att de väljer ett bra färdmedel, säger Olov Åslund, projektsamordnare på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)