Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya ägare till Spheros

Franska Valeo tar över Spheros, världens ledande tillverkare av luftkonditionering för bussar.

Franska Valeo tar över Spheros, världens ledande tillverkare av luftkonditionering för bussar.

Spheros, ett av de ledande företagen i världen när det gäller luftkonditionering för bussar, får nya ägare. Sedan konkurrensmyndigheterna nu har gett sitt godkännande är det klart att franska Valeo förvärvar Spheros från Deutsche Beteiligungs AG (DBAG).

Enligt Valeo innebär förvärvet att Valeo kan utvidga sin verksamhet när det gäller värme och kylning på den snabbt växande bussmarknaden.

– Spheros´ har ett teknologiskt kunnande och en expertis när det gäller värme- och kylsystem som gör det möjligt för Valeo Group att befästa sin ledande ställning när det gäller marknaden för luftkonditionering. Att integrera de 1100 medarbetarna hos Spheros, världens ledande företag när det gäller luftkonditionering för bussar, innebär en unik tillväxtmöjlighet för Valeo, säger Valeos styrelseordförande och vd Jacques Aschenbroich.

Valeo är underleverantör av komponenter till fordonsindustrin över hela världen. Företaget omsatte i fjol närmare 135 miljarder kronor och investerar över tio procent av sin försäljning i forskning och utveckling.

Valeo är noterat på Parisbörsen och har 134 fabriker, 17 forskningscentra och 35 utvecklingscentra. Antalet anställda uppgår till 82 800 i 30 länder över hela världen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)