Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största bussmässan flyttar från Kortrijk

Anrika Busworld flyttar från Kortrijk till Bryssel 2019. Det här är mässaffischen från 1975.

Anrika Busworld flyttar från Kortrijk till Bryssel 2019. Det här är mässaffischen från 1975.

Världens största bussmässa, Busworld, som har arrangerats i Kortrijk i södra Belgien kommer år 2019 att flytta till Bryssel efter 45 år i Kortrijk. Mässlokalerna i Kortrijk räcker inte längre till vilket innebär att nästa års mässa blir den sista i Kortrijk.

Arrangörerna av Busworld säger att de inte hade något annat val än att leta efter en större mässanläggning till mässan som har vuxit för varje gång.

Tidigare har arrangörerna försökt lösa problemet genom att bygga tillfälliga mässhallar, men man ser inte det som någon långsiktigt hållbar lösning.

– Busworld i Kortrijk har varit den viktigaste internationella mässan för bussnäringen med omkring 35 000 besökare år 2015. Vi beklagar uppriktigt att vi måste lämna Kortrijk Xpo som har stöttat oss under alla år och utan tvekan har bidragit till atmosfär och framgångar för Busworld Kortrijk, säger Mieke Glorieux, vd för Busworld Europe.

Kortrijk Xpo kommer dock att spela en roll även i framtida mässor ni Bryssel genom att leverera olika tjänster till Busworld.

– Busworld med sina växande internationella ambitioner var tvingade att finna nya lokaler på grund av utrymmesbrist i Kortrijk. Därför valde vi att flytta till den största mässanläggningen i Bryssel, som samtidigt har den största internationella dragkraften. Vi tror att vi kommer att bli synligare, samtidigt som vårt politiska inflytande kommer att öka avsevärt, säger Busworlds styrelseordförande Redgy Deschacht.

Till flytten har också bidragit att man i Bryssel får närhet till en internationell flygplats och järnvägsstation liksom stor hotellkapacitet.

Innan man fattade beslut om flytten har styrelsen för Busworld också haft konsultationer med de största utställarna.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)