Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus och Svenska Buss i expressamarbete

Inleder samarbete med Swebus.

Inleder samarbete med Swebus.

Expressbussaktörerna Swebus och Svenska Buss börjar samarbeta. Samarbetet innebär att Swebus linjenät, som täcker 280 orter i Sverige, Norge och Danmark, kopplas ihop med Svenska Buss linje mellan Stockholm och Växjö.

– Med det här samarbetet hoppas vi att fler resenärer ska hitta till våra bussar och lämna bilen hemma, säger Lars-Gunnar Gustavsson, vd för Lingmerths Buss AB som är ett av företagen inom Svenska Buss.

Svenska Buss är en ekonomisk förening mellan tre bussföretag, en verksamhet som startade för mer än 40 år sedan. Tillsammans trafikerar bussföretagen tre expressbusslinjer i södra Sverige och linjen som nu kopplas ihop med Swebus bussar körs av Lingmerths Buss.

Bussarna till Småland avgår fyra dagar i veckan mellan Stockholm och Växjö. I Småland gör de stopp i Boxholm, Sommen, Tranås, Sunhult, Marbäck, Eksjö, Ekenässjön, Vetlanda, Korsberga, Lindshammar, Norrhult, Eke terminalen och Linnéuniversitetet i Växjö.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)